fbpx
 • 10 tips voor kamperen in de regen (met kinderen)

  1. Waterdichte kleding

  De basis van kamperen in de regen is goede regenkleding. Een waterdichte jas, broek en regenlaarzen (niet in de broek).

  Voor kinderen zijn er ideale buiten speel pakken die uit 1 stuk bestaan.

  Goede merken/ winkels hiervoor zijn:
  Ielm
  Spetter
  Hema
  Nameit
  Liewood

  2. Kleed je warm aan


  Als het in de zomervakantie regent is het vaak niet zo koud, maar in het voorjaar en najaar (en natuurlijk in de winter) is het belangrijk om je voldoende warm aan te kleden onder de regen kleding. Het beste is om kleding te dragen dat goed ademt omdat een regenjas en broek dit niet doet.

  Laagjes is hierbij de ideale manier om je warm te houden. Waarom? Heb je het tè warm, dan kan je gemakkelijk een laagje uit trekken.

  Laag 1: Basis laag – merino wol / thermo ondergoed 
  Laag 2: Isolatie laag – fleece vest o.i.d. 
  Laag 3: Hard shell om de wind tegen te houden
  (katoen houdt veel vocht vast) 

  Onze tips voor wollen kleding
  – Dekens, sloffen en body warmers van Alwero (te koop bij ons in de winkel)
  – Slaapzakken van Kico Label (te koop bij ons in de winkel)
  – Wollen rompertjes (en babykleding) van Lille barn (te koop bij ons in de winkel)

  Waarom wol?
  Wol is een natuurlijk materiaal en isoleert erg goed. Wol wordt vaak geassocieerd met koude en donkere dagen, maar is ook ideaal voor de zomer. Het werkt namelijk ook verkoelend en houd jouw en je kind droog. Je gaat er namelijk niet van zweten zoals bij Synthetische materialen.


  3. Ventileer je tent of camper/caravan goed

  Vocht en warmte zorgt snel voor schimmel. Zet de raampjes of rits je tent open zodat het goed kan doorluchten.

  4. Grondzeil onder je tent

  We zien vaak bij tenten dat het grondzeil grotere is dan de tent zelf. Zorg altijd dat het grondzeil onder de tent ligt. Anders loopt er water over het grondzeil tegen de tent of zelfs naar binnen.

  5. Tent met opstaande rand

  Ben je nog van plan om een tent aan te schaffen. Koop dan een tent met een opstaande rand, dan moet je al in een behoorlijke plas staan om er water in te krijgen.

  6. Maak geultjes

  Overleg met de campingeigenaar of je geultjes mag graven, dan loopt het water gemakkelijk weg. Mag dat niet? Dan kan je ook altijd met een schep gaatjes in de grond prikken en een beetje heen en weer gaan met de schep. Zo trekt het regenwater gemakkelijk de grond in. Dit werkt overigens niet bij alle ondergrond of in de winter wanneer de grond flink verzadigd is. In de zomer bij ons op de klei werkt het perfect!

  7. Speel spelletjes / lees een boek

  Misschien heeft jouw camping wel een (verwarmde) binnenruimte, dan zie je nog eens iets anders dan je eigen tent, caravan of camper. Het is ideaal weer om gezellig een spelletje te doen met een kaarsje aan, lees een boek languit op de bank of ga gesprekken aan met andere andere campinggasten

  Onze camping heeft 2 verwarmde binnenruimtes.

  8. Bak middag

  Pak je Dutch oven erbij en zoek op internet naar leuke bakrecepten (tip: https://www.kampvuurkok.nl/recepten/) . Onze camping heeft een grillhut waar je binnen vuur mag maken. Pannen mag je bij ons lenen of zijn te koop in onze winkel/webshop

  9. Slecht weer bestaat niet, alleen een slechte voorbereiding

  Trek je regenkleding en waterdichte schoenen aan en kom d’r oet! De groene natuur is zó prachtig en je komt bijna niemand tegen. In het bos regent het vaak minder hard door de bedekking van de bomen. Of pak een kano en ga het water op.

  10. Het weer moet je evalueren, niet voorspellen

  Maak er geen spelletje van om de hele dag te kijken op buienradar. In praktijk is het 9 van de 10 keer minder erg dan voorspeld. En zeg nou zelf, de hele dag alleen maar praten over het wordt ‘slecht’ weer, helpt ook niet mee in je gemoedstoestand. Wees voorbereid, maar blijf er niet in hangen. Dat is voor niemand gezellig.

  En onthoud, kinderen hebben het niet snel koud of vinden regen vervelend. Wij ouders praten onze kids dat aan 🙂

  Boeken

  Ik kijk nog even verder
  Powered by