fbpx
 • kampvuur-achterhoek-camping

  OETDOOR

  OVER ONS

  HET VERHAAL VAN OETDOOR

  Avontuur hoeft niet altijd ver van huis te zijn. Waarom zouden we een week vakantie nemen en 2000 kilometer rijden, voor iets wat je ook dichtbij kan beleven in korte tijd?

  Manon, happy founder van Oetdoor kwam met het idee toen ze in 2020 door corona met haar reisorganisatie niet volop op avontuur kon. De schuur ligt vol met outdoor materiaal en die snoepwinkel verdient meer gebruikt te worden.

  Het begon als een geintje, in de zomer van 2020 met vrienden bij een kampvuur (zie foto links). De locatie in Nederland die ik had gehuurd voor mijn reisorganisatie kon vanwege corona niet volledig gebruikt worden. Toen dacht ik, hoe leuk is het om mijn vrienden uit te nodigen voor een micro-avontuur. Koken op open vuur, een biertje en gitaarmuziek tot in de late uurtjes. Iets volledig uit hun comfort zone, maar laagdrempelig doordat het een kort avontuur was.

  Toen begon het voor mij echt te kriebelen en vorm te krijgen. Het dagenlang achter een laptop, annuleren, omboeken en vervolgens weer annuleren was klaar voor mij. Ik wil d’r Oet! 

  Het concept lag in november 2020 klaar en toen was het zoeken naar een geschikte locatie. Na verschillende gesprekken had ik die gevonden! We zijn in februari 2021 gestart op een gehuurd terrein in Lochem. De ideale plek om te kijken of het concept aanslaat en of ik mijn passie hierin kwijt kan. Oetdoor groeide in razend tempo en het werd leuker en leuker.

  Hier wil ik mee verder… Dit concept kan nog zoveel verder worden ontwikkeld en ik heb nog zoveel ideeën. Toen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en de eigenaar van de camping (letterlijk om de hoek) waarvan ik vind dat dit dé plek is voor het Oetdoor verhaal, een mail gestuurd. Binnen dezelfde week kreeg ik een reactie dat wij van hem de kans kregen het over te kopen. 

  Dat klinkt als een succes verhaal en dat is het ook voor mij (al ging en gaat het echt niet allemaal niet vanzelf hoor ;)). Op 31 oktober hebben we de laatste gasten in Lochem uitgecheckt en in november 2021 kregen wij de sleutels van onze eigen camping in onze eigen woonplaats. Een droom komt uit! 

  Een winterconcept dat is wat bij Oetdoor hoort! En aangezien dit al was gelanceerd toen we nog in Lochem zaten met onze ‘pop-up’ camping, konden we niet terug en hadden we slechts 1,5 maand de tijd om een volledig verouderde camping om te toveren tot het Oetdoor concept. Al in eerste week bleek dat de camping niet winterproof was; leidingen bevroren, gasten die 1 voor 1 vast zaten in de klei, de stroom die er gemiddeld 15x per dag uit vloog. Er was nog veel werk aan de winkel…

  We gingen van een half hectare naar 6 hectare (waarvan we nog maar 2 hectare gebruiken). Een compleet nieuw avontuur. We hebben veel leuke plannen, maar zoals je hierboven leest, alles op zijn tijd… We hopen op jullie begrip dat we de tijd nodig hebben om dit terrein verder te ontwikkelen de komende jaren.

  Vanaf nu ga niet alleen ik d’r oet, maar jullie ook! Een Scandinavië beleving in het groene, nuchtere en gastvrije achterhoek. Een plek waarbij we terug naar de basis gaan en genieten van het buiten zijn aan het kampvuur of in de hottub en sauna.

  Een inspirerende plek voor iedereen die op zoek is naar een outdoor beleving, op een laagdrempelige manier. Daar komt dan ook direct de naam OETDOOR vandaan. Een combinatie van outdoor, kom d’r oet (mijn letterlijke uitspraak in Corona tijd) en waar wij als Achterhoekers om bekend staan; we laten de deur ‘los’. 

  Oetdoor groeit elk jaar en hebben nog veel uitbreidingsmogelijkheden en ideeën om het concept volledig door te voeren. Inmiddels doet Manon dit samen met een heel gezellig, klein en jong team. Samen zorgen we voor een onvergetelijke Scandinavië Experience!

  OETDOOR; een plek waar de deur(e) altijd los staat…

  WAT MAAKT OETDOOR EEN SCANDINAVIË EXPERIENCE

  We zijn geen Disney of Madurodam. Natuurlijk vind je op ons terrein de Zweedse rode huisjes, maar we willen vooral het gevoel van Scandinavië uitstralen. Een gevoel wat ook heel goed matcht bij ons Achterhoekers (het gemoedelijke (neugelijk/hygge), maar ook het ruwe buitenleven). En nee, we zitten niet in een bos maar geloof mij, in Scandinavië hebben ze ook weilanden 😉

  In Scandinavië kennen ze het allermansrecht en in de Achterhoek laten we de deur ‘los’. We geloven in de goedheid van onze gasten en vertrouwen erop dat iedereen netjes omgaat met onze en elkaar zijn spullen, en terugzetten wat je hebt gepakt.

  Daarnaast geloven we niet in slecht weer. Als het aan ons ligt kan je het gehele jaar door recreëren als je je maar goed hebt voorbereid. Ben je het daar (nog) niet mee eens, of heb je het ’s nachts toch nog wat te koud? In de receptie kunnen we je alle tips geven!

  We houden net als in Scandinavië van lokaal en eerlijk en is ons motto (en die van Pippi Langkous) ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’. Dat kan je terugvinden in de kampvuurtjes die je zelf mag aansteken, het hout dat je kan kloven, kanoën/suppen/ kajakken en een koude dip in het meer tegenover de camping. Probeer het eens eerst zelf, dan zie je dat je meer kan dan je denkt.

  Hout_Kano_Zweden

  Manon

  Happy Founder

  Avonturier Jimmy

  Welkomst comité
  Camp dog

  Boeken

  Ik kijk nog even verder
  Powered by